You can see the public content. There may be more content, request access to the course if you want to see them

 Access with your account  Create account and register

Conectăm seniorii la lumea digitală

Conectăm seniorii la lumea digitală

Mediul digital a devenit astăzi esențial pentru comunicare și participare la societate. Deși cetățenii în vârstă pot beneficia de oportunitățile digitate, eu constituie grupul de populație care încă nu este prezent online.

De aceea proiectul Conectăm seniorii la lumea digitală sau pe scurt Seniors@DigiWorld, dorește să-i sprijine pe vârstnici în a deveni utilizatori independenți ai tabletelor și să profite astfel de pe urma utilizării lor zilnice. În acest scop, vor fi formați ca facilitatori: bibliotecare, cămine de bătrâni etc. Ca și persoane de prim contact cu bătrânii, asistenții sociali, voluntarii sau personalul căminelor sau centrelor de zi pentru persoane vârstnice vor putea veni în sprijinul clienților lor pentru ai ajuta să acceseze și să utilizeze mediul digital. De-a lungul proiectului va fi dezvoltat și testat un curs pentru facilitatori în Lituania, România, Spania și Germania, începând cu luna Ianuarie 2018. Acest proiect se sprijină pe experiența proiectelor Tablete pentru cetățeni în vârstă și Alfabetizare digitală 2.0, ambele implementate de către fundație.


Acest proiect a fost finanțat cu sprijin de la Comisia Europeană. Această publicație [comunicat] reflectă exclusiv punctul de vedere al autorului iar Comisia Europeană nu este responsabilă de nici un fel de utilizare a informațiilor conținute în aceasta.